Læringsanalyse og Kunstig Intelligens i Utdanning

17 Februar 2022

PÅMELDING

Læringsanalyse (på engelsk «Learning Analytics») og kunstig intelligens har blitt framhevet som et virkemiddel mot mange av undervisningssektorens problemer og de siste årene har bruken av teknologi i utdanning økt betraktelig på tvers av alle nivåer. Den pågående koronapandemien har kun intensivert trenden.

Med økende bruk av digitale verktøy i skoler, og utvikling av disse, øker også behov for kunnskap rundt innsamling av data og personvern. Personopplysningsloven består av både nasjonale og EUs personvernsordning, også kalt GDPR, og er full av nyanser som i noen tilfeller kan fremstå som vanskelige og utilgjengelige.

SLATE har glede av å invitere til seminaret «Kunstig Intelligens og Læringsanalyse i Utdanning» der personvernregelverket er hovedtema og hvor vi skal dele vår erfaring fra arbeidet med Datatilsynets Sandkasse for KunstigIntelligens.

Seminaret er rettet mot de som designer og utvikler applikasjoner / verktøy som skal brukes innen utdanningssektoren.

Seminarholdere

Barbara Wasson er Direktør ved SLATE og Professor vedInstitutt for Informasjons- og medievitenskap, ved Universitet i Bergen. Hun har vært involvert i forskning innen Teknologistøttet læring siden 1983 og har over150 publikasjoner. Hos SLATE er hun involvert i flere forskningsprosjekter innen læringsanalyse og kunstig intelligens.

Malgorzata Agnieszka Cyndecka er førsteamanuensis ved Universitet i Bergen og ledende ekspert på personvern/ GDPR. Med sin juridiske kompetanse bidrar hun i SLATE og analyserer personvernrettslige utfordringer ved å bruke algoritmer til å analysere elvers personopplysninger for å sørge for tilpasset undervisning.

‍Visiting Address:

Vektergården, Christiesgate 13, 3rd floor